Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Land Rover Freelander

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
new posts

  • #21
    Een geslaagde 4x4. Toch wel dat ietsje meer dan de Oosterse concurrenten qua uitstraling.

    Comment


    • #22
      Mooie wagen. Heb zijn voorganger ook altijd geslaagd gevonden. Alleen de achterzijde wil ik wel eens beter bekijken want die ziet er nogal vreemd uit precies.

      Comment


      • #23
        Het interieur is er vele knapper op geworden !

        Comment


        • #24
          heel mooi!!

          hoeveel gaat ie kosten?
          Zelfde prijs als de huidige Freelander?

          Comment


          • #25
            echt knap die auto.

            Comment


            • #26
              bobo,

              inderdaad, ik wacht al met smart en pijnen op de lancering. (maar niet om te kopen, nog veel te content van de huidige, heeft ook nog maar zo'n goeie 50K kms gedaan).
              En re dat aardig achterste, het is het reservewiel dat niet op de achterdeur hangt, dat geeft een gans ander zicht, zal even aanpassen worden denk ik. (ze zullen, als het reservewiel onder de wagen hangt, toch zo geen bierton als laatste uitlaat meer kunnen monteren).

              Comment


              • #27
                ik vind het vooral volwassener ogen, het wiel onderaan of binnenin

                Comment


                • #28
                  Weer al een bewijs dat Land Rover de 4x4 specialist bij uitstek is. Dat uiterlijk is zoveel stijlvoller dan al de andere...

                  Comment


                  • #29
                    Knappe wagen, alleen die achterste lichtblokken zijn lelijk...

                    Comment


                    • #30
                      Voorkant lijkt me nog sterk op die van de eerste, maar hij mag er zeker zijn !
                      Vooral de achterkant is een verbetering.

                      Comment


                      • #31
                        Oorspronkelijk geplaatst door BMW Power
                        Hij lijkt wat té veel op zijn voorganger om een compleet nieuw model te zijn eigenlijk. Je zou eerder denken dat het een 2de facelift is.
                        Inderdaad.

                        Comment


                        • #32





                          Knap interieur, heel wat mooier dan die aziatische probeersels.

                          Comment


                          • #33
                            Onze eerste is binnen...Rijdt heel zacht, weinig lawaai van motor. Echt niet meer te vergelijken met de vorige!

                            Vanaf morgen foto's en specs op onze site!

                            Comment


                            • #34
                              Land Rover Freelander 2

                              De Freelander verscheen begin 1997 als uitbreiding naar onder voor het Land Rover gamma. Het was zeker geen ‘watje' in het terrein, maar zijn design en vooral de materiaalkeuze en assemblagekwaliteit lieten hem moeilijk als volwaardige Land Rover aanvaarden, ook niet na een ingrijpende verjongingskuur eind 2003. De opvolger, die in januari 2007 op het Brusselse salon voor bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen zijn Belgisch debuut viert, tapt uit een heel ander vaatje. Het eerste wat opvalt bij de Freelander 2 is zijn verschijning als een echte Land Rover. Dat wil niet alleen zeggen dat hij de stijlkenmerken van de actuele modellen uit het gamma overneemt, maar evenzeer en dat de proporties tussen lengte, hoogte en wielbasis hem onmiddellijk herkenbaar maken als een Land Rover. Wij vinden zelfs dat de designafdeling hem behoorlijk wat Range Rover allure heeft aangemeten... Niet gering dus.

                              De Freelander 2 is niet langer de benjamin, die een beetje speelgoedachtig oogde en wat meewarig werd aangekeken door wie met de andere producten van het merk vertrouwd was. De Freelander 2 heeft duidelijk ‘présence', staat stoer op de weg en straalt tevens elegantie uit. Hij lijkt als uit één massief blok te zijn gebeeldhouwd en niet als een collage van een aantal carrosseriepanelen. In vergelijking met zijn voorganger is hij 50 mm langer en staan de wielen veel meer op de uithoeken en is nog nauwelijks overhang. Hij is hoger en kreeg een 100 mm grotere spoorbreedte. De hoeken zijn afgerond, zoals we dat al langer kennen van de Range Rover en Discovery, waarvan ook het koplampdesign werd overgenomen. De Freelander 2 kijkt het leven tegemoet met heldere koplampblokken, waarin cirkelvormige lichtunits zitten, die elkaar lichtjes overlappen. Standaard staat de Freelander 2 op 16" aluminiumvelgen. Land Rover hanteert erg schappelijke prijzen voor de optionele velgen in maat 17 tot 18". De wagen is dubbel zo stijf als de meeste van zijn concurrenten en eigenlijk doen enkel de Porsche Cayenne en de Range Sport uit eigen stal beter.

                              Aan boord van de Freelander 2 verwijst de massief ogende en brede middenconsole nadrukkelijk naar de Range Rover, die echter voorin de indruk geeft de inzittenden meer in te sluiten en daardoor dus ook kleiner lijkt. Bij de Freelander 2 zorgt het samenspel van horizontale en krachtige verticale lijnen voor een uitgesproken ruimtelijk gevoel, wat hem gevoelsmatig in een hogere categorie plaatst dan deze van de compacte SUV. In de Freelander 2 zit men prima en dat slaat zowel op de kwaliteiten van het zitmeubilair als op de zitpositie en de beschikbare ruimte voor benen, hoofd en schouders. Land Rover heeft het over een ‘commander'-positie voor de bestuurder. De enige kritiek die we hier hebben, betreft de smalle individuele armleuningen op beide voorzetels. Dat men ze individueel kan instellen is dan wel een pluspunt t.o.v. een brede centrale armsteun, maar men glijdt er veel te gemakkelijk af, zodat ze aan functionaliteit inboeten. De koffer kan 755 l bagage opslokken met behoud van de 5 zitplaatsen. Dat wordt 1670 liter wanneer men de bank neerklapt. Land Rover stelt de Freelander 2 voor in vier verschillende uitrustingsniveaus: E, S, SE en HSE, waarbij het basisniveau niet beschikbaar is voor de benzinemotor.

                              De veiligheidsuitrusting laat weinig aan het toeval over. Er zijn zeven airbags - inclusief gordijnairbags - een koprolbescherming en een beperking van de schommelbewegingen. Het navigatiesysteem maakt gebruik van een royaal bemeten aanraakscherm en een DVD voor gans Europa. TMC is eveneens ingebouwd en dat maakt de 2080 euro optieprijs absoluut verantwoord. De audiosystemen van Alpine zijn van grote klasse. Het neusje van de zalm is het Dolby ProLogic 7.1 systeem met 14 luidsprekers, subwoofer en 12 x 40 W versterking. Een iPod- of andere muziekspelerkoppeling staat eveneens op de optielijst.

                              Land Rover stelt zijn Freelander 2 voor met twee motoren: een 3.2 6-cilinder benzine en een 2.2 D4 diesel. Starten doet men in beide gevallen met een drukknop, maar de sleutel moet nog wel in de gleuf worden gestopt. De dieselkrachtbron stamt uit de samenwerking tussen Ford en het Franse PSA, waarbij Land Rover inspraak had in de finale afstelling. De D4 is liefst 43% krachtiger dan zijn voorganger en paart een in ons land nog verteerbare fiscale aanslag aan fraaie prestaties: 160 pk vermogen (een 150 pk versie zal om fiscale redenen aan de prijslijst worden toegevoegd), 400 Nm max. koppel - 200 Nm staan paraat tussen 2000 en 4500 tr/min - en een verbruiksgemiddelde van 7,5 l/100 km. Land Rover past de laatste generatie common rail inspuittechniek toe en een turbo met variabele geometrie voor de schoepen.

                              Standaard volgt een handgeschakelde 6-bak. In de eerste helft van 2007 mogen we ons ook aan een automaat verwachten als optie. De automaat biedt tevens ‘Command Shift' voor sequentieel manueel schakelen. De 3.2 6-cilinder in lijn levert 233 pk en 317 Nm koppel, een dik pak meer dan zijn voorganger. Hij is uitgerust met een variabele nokkenassturing en een variabel inlaatsysteem. Hij zit altijd gekoppeld aan een 6-traps automaat.

                              Zoals het een echte Land Rover past, wordt de Freelander 2 permanent op de 4 wielen aangedreven. Hij kan een geremde sleep van max. 2000 kg voorttrekken. Voor de minder ervaren terreinrijder is er de erg praktische ‘Terrain Response Control' selectieknop met 4 standen (vanaf S-uitrustingsniveau), met elektronisch geregelde programma's voor het rijden op ‘gras/grind/sneeuw' (voor diverse gladde omstandigheden, ook op de weg), ‘slijk en geulen', ‘zand' en ‘normaal' (voor normale omstandigheden on- en off-road). Het Terrain Response System werkt samen met DSC (Dynamic Stability Control), de elektronische tractiecontrole, het ABS en Hill Decent Control (HDC). Dat laatste is een Land Rover specialiteit, die ervoor zorgt dat ook minder ervaren terreinrijders zich naast het asfalt best in hun sas zullen voelen. Tijdens afdalingen wordt de snelheid automatisch beperkt via het ABS, zodat de bestuurder ook op gladde afdalingen meer controle heeft. Nog meer elektronische interventie mogen we verwachten van de ‘Gradient Release Control', bedoelt voor zacht aanzetten bij zowel klimmen als dalen.

                              De meeste Freelanders zullen hun leven hoofdzakelijk ‘on road' slijten en daarom is het goed te mogen vaststellen dat hij daar heel aangenaam rijdt. De diesel is comfortabel stil en soepel, al is het wel jammer dat onder de 2000 tr/min abrupt alle pit verdwijnt. Bovendien is de combinatie dieselmotor met de manuele 6-bak goed geslaagd. Er is niets tegen de zeer fraaie 3.2 benzinemotor, maar gezien de fiscale druk in ons land, zal deze ongetwijfeld een marginale rol spelen. De wagen is een beetje topzwaar en gaat daardoor nog altijd verticaal schommelen wanneer hij tegen ene vaart over bochtig parcours wordt gestuurd. Om een echte Land Rover te zijn, moet de Freelander 2 zich ook ‘off road' kunnen bewijzen. En zo geschiedde... want de verantwoordelijken voor de presentatie schuwden geen moeilijke uitdagingen. Belangrijke eigenschappen zijn de 210 mm bodemvrijheid en 500 mm waaddiepte. De Freelander 2 slaat zich verbazingwekkend goed overal doorheen. Hoed af ook voor de ‘standaard' banden die heel wat blijken te kunnen hebben als ze ‘off road' worden geteisterd. Voor terreinwerk leek ons de automaat nog een stuk handiger, daar men zich dan helemaal kan concentreren op het verloop van het terrein.

                              Land Rover positioneert zijn Freelander 2 als een compacte ‘premium SUV' en dat blijkt na onze eerste, maar grondige kennismaking, ook te kloppen. De geslaagde combinatie van een luxe interieur met het uiterlijk - en beslist ook de prestaties. - van een stoere terreinwagen, maken de Freelander 2 tot een aantrekkelijk aanbod in zijn genre. De prijsstelling voor de diesel maakt hem bovendien behoorlijk concurrentieel t.o.v. een aantal medespelers in de compacte SUV-klasse. Met dieselmotor loopt de prijsvork van 31.200 tot 41.000 euro voor de fraai uitgeruste HSE. Voor de benzineversie gaat de prijswaaier van 40.000 tot 46.300 euro. Wanneer men uitsluitend de effectief 4x4 aangedreven modellen in aanmerking neemt, dan wordt dit een te duchten alternatief voor de Japanse en Koreaanse spelers. En last but not least laat de Freelander 2 ons een meer dan degelijke kwaliteitsindruk.

                              Comment


                              • #35
                                Overzicht


                                Geen andere compacte 4x4 komt ook maar in de buurt van zijn totale omvang van capaciteiten. De Freelander 2 zet nieuwe maatstaven in de sector. Hij combineert de voordelen van een luxueuze personen-
                                auto – hoogwaardig rijgedrag, hoog prestatieniveau, fraai interieur en gebruiksgemak – met de kenmerken van een robuuste 4x4, zoals ongekende off-road-capaciteiten, robuustheid, panoramisch uitzicht vanaf alle zitplaatsen, en veelzijdig en ruim interieur.

                                De originele Freelander, die in 1997 werd geïntroduceerd, kan
                                worden beschouwd als de grondlegger van de compacte ´premium´ 4x4-klasse. Vijf jaar lang was het de best verkochte 4x4 in Europa
                                en vanaf 1997 tot eind 2005 was het de best verkochte 4x4 in
                                Groot-Brittannië. De geheel nieuwe Freelander 2 is in alle aspecten een stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger: betere prestaties, lager verbruik, geraffineerder, hogere kwaliteit en aanzienlijk ruimer. Hij biedt nog betere prestaties – zowel on- als off-road, met een superieure handelbaarheid, een perfect rijgedrag en een hoogwaardig comfort.

                                De 233 pk (171 kW) sterke 3.2 i6-benzinemotor verschaft de Freelander 2 een topsnelheid van 200 km/h en een acceleratie van
                                0-100 km/h in 8,9 seconden. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 11,2 liter per 100 kilometer. De motor is gecombineerd met een nieuwe zestraps automatische transmissie met CommandShift-functie voor handmatig schakelen, zonder te hoeven koppelen. De transmissie biedt tevens een ´Sport´-programma voor nog fellere prestaties. Zescilinder lijnmotoren staan bekend om hun enorme souplesse. De zeer compacte, nieuwe motor voor de Freelander 2 is klein genoeg om dwars te kunnen worden ingebouwd – een primeur in de compacte 4x4-sector en één van de vele innovaties van dit model. De voordelen van een dwars-voorin geplaatste motor zijn onder meer extra interieurruimte en een grotere passieve veiligheid.

                                De dieselmotor voor de Freelander 2 is een geheel nieuwe 2,2-liter viercilinder turbodiesel met een vermogen van 160 pk (118 kW) en een maximum koppel van 400 Nm, waarbij meer dan 200 Nm beschikbaar is van 1.000 tot 4.500 toeren. De diesel onderscheidt zich door zijn soepele en alerte prestaties, zijn enorme raffinement en zijn economische brandstofverbruik, met een gemiddelde van
                                7,5 liter per 100 kilometer. De nieuwe turbodiesel voldoet ruimschoots aan de EU4-emissienorm. Een katalytisch werkend diesel partikelfilter is beschikbaar als optie – voor nog schonere prestaties. De dieselmotor kan worden gecombineerd met twee transmissies: een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak en dezelfde 6-traps automaat als bij de benzinemotor (diesel automaat beschikbaar vanaf voorjaar 2007).

                                Het interieur van de Freelander 2 is een enorme verbetering ten opzichte van dat van zijn voorganger. Hoewel hij slechts 50 mm langer is, biedt de Freelander 2 zowel voor- als achterin aanzienlijk meer beenruimte, hoofdruimte en schouderbreedte. Het grote glasoppervlak accentueert het gevoel van ruimte en verschaft alle inzittenden een uitstekend en panoramisch uitzicht. Dat wordt nog verbeterd door de hoge zitpositie – een kenmerk van alle Land Rovers – en door de hoger geplaatste achterbank, waardoor de achterpassagiers over de schouders van de voorpassagiers kunnen kijken – voor een beter zicht op de buitenwereld. Met 755 liter (achterbank omhoog) is de bagageruimte één van de grootste in deze klasse, waarbij hij 38 procent groter is dan die van zijn voorganger (546 liter).

                                Het exterieurontwerp van de Freelander 2 is geheel ´vers´, waarbij de unieke ontwerptaal van het merk is gecombineerd met een vorm die direct herkenbaar is als de nieuwste Land Rover. Visuele aspecten van de originele Freelander zijn behouden, zoals de in de voorspatborden doorlopende motorkap, de versprongen daklijn en de basisvorm. Het totale ontwerp is echter nieuw en veel eigentijdser. Qua styling is een nauwe relatie aangehouden met de Discovery 3 en de Range Rover Sport, maar deze ontwerptaal is zo geïnterpreteerd dat hij aansluit bij de eisen van kopers van een compactere 4x4."

                                De carrosserie is een vijfdeurs, zelfdragende ´monocoque´-constructie, met een zeer hoog niveau van torsiestijfheid. Dit biedt niet alleen voordelen voor het raffinement, het comfort en de on-road-handelbaarheid, maar garandeert ook dat de auto geschikt is voor serieus off-road-rijden. De wielophanging is volledig onafhankelijk en maakt gebruik van de allermodernste stabiliteitscontrole-systemen, inclusief de nieuwe overhel stabiliteitscontrole (RSC – Roll Stability Control), een geraffineerde technologie die het risico van kantelen aanzienlijk reduceert.

                                De Freelander 2 zit vol nieuwe technologieën om zowel de on-road- als de off-road-prestaties te verbeteren – waarvan vele nieuw zijn voor deze klasse. Met uitzondering van het basismodel is Land Rover´s unieke Terrain Response™ standaard op alle uitvoeringen om
                                off-road-rijden gemakkelijker te maken. Andere interessante technologieën zijn allereerst een nieuwe, permanente, intelligente vierwielaandrijving voor nog betere tractie en een lager brandstofverbruik on-road, en ten tweede de hellingstartregeling (GRC – Gradient Release Control), die het zelfvertrouwen van de bestuurder en de controle over de auto vergroot bij het loslaten van de rem om weg te rijden op steile en gladde hellingen.

                                Andere kenmerken en opties die zeldzaam zijn in deze klasse, zijn onder meer: startknop voor starten zonder contactsleutel, Bi-Xenon-koplampen, adaptieve koplampen, regensensor voor ruitenwissers, en parkeerassistentie (PDC – Park Distance Control) vóór en achter. Een tweedelig, glazen panoramadak maakt het interieur nog lichter en ruimer. Airconditioning is standaard op alle modellen en een DVD-satellietnavigatiesysteem met kleurendisplay is eveneens verkrijgbaar. Verder is er keuze uit diverse audiosystemen van topklasse, inclusief DAB digitale radio en Dolby™ Prologic IIx Surround Sound met 12 luidsprekers en glasvezel-verbindingskabels. Een externe audio-aansluiting (voor iPod of MP3-speler) is standaard op alle modellen van de Freelander 2.

                                Comment


                                • #36
                                  Freelander 2 verovert titel "4x4 Offroader van het jaar 2007"
                                  Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december beoordeelde een 31-koppige professionele jury (bestaande uit journalisten van de gespecialiseerde automobielpers) maar liefst 28 genomineerde terreinwagens, verdeeld over drie categorieën: Offroaders, Softroaders en Pick-ups. Deze verkiezing speelde zich af op en rond het Limburgse Circuit Zolder. In de drie categorieën was er telkens één de beste.

                                  Samenvatting
                                  Op basis van criteria zoals uiterlijk en interieur, comfort, gebruik op en naast de baan en de prijs/kwaliteitverhouding van de genomineerden, beoordeelden de juryleden (bestaande uit gespecialiseerde journalisten) de kwaliteiten van alle voertuigen. Het offroadparcours aan de binnenkant van de Kanaalbocht van Circuit Zolder werd onderverdeeld in "softe" en "harde" zones. Bovendien werden alle wagens ook nog eens op hun baancapaciteiten beoordeeld.
                                  Na een intensieve testprocedure van in totaal 88 ritten met de offroaders, 135 ritten met de softroaders en 50 ritten met de pick-ups, kwamen de 3 winnaars tevoorschijn uit de 28 genomineerden. In de categorie van de Offroaders gaat de titel naar de Mercedes GL OffRoad, in de categorie van de Softroaders gaat de eerste prijs naar de Land Rover Freelander, en in de categorie van de Pick-ups bleek de Isuzu D-Max de beste.

                                  Beoordeling
                                  Op basis van verschillende criteria werden de 28 testvoertuigen door de jury beoordeeld. Het ging om criteria als het voorkomen van de wagen (uiterlijk en interieur) en het gebruik ervan (met betrekking tot comfort, gedrag op de weg en capaciteiten op onverharde weg en in het terrein). Daarnaast werd ook een beoordeling gegeven over de prijs/kwaliteitverhouding en konden de juryleden hun algemene indruk over het voertuig in kwestie kwijt.
                                  De jury bestond uit een select gezelschap gespecialiseerde journalisten.
                                  Het offroadparcours aan de binnenkant van de Kanaalbocht van Circuit Zolder werd onderverdeeld in "softe" en "harde" zones, respectievelijk voor de categorie van de softroaders en voor die van de offroaders en de pick-ups. Het terrein was bezaaid met moeilijkheden gaande van hellingen, afdalingen, modderzones, greppels, en dergelijke... Bovendien werden alle wagens ook nog eens op hun baancapaciteiten beoordeeld, over een ongeveer 15 km lang gevarieerd wegparcours, gaande van agglomeraties tot autosnelweg.

                                  Softroader van het Jaar 2007
                                  Na de Discovery in 2005 en de Range Rover in 2006, rijft Land Rover met de Freelander 2 de titel Softroader van het Jaar 2007 binnen. Toegegeven, een beetje voorspelbaar misschien, want de Freelander is erg vooruitgegaan ten opzichte van zijn voorganger, met als grote troef zijn Terrain Response System. De jury liet zich als volgt uit over de winnaar: "de meester op het terrein in deze klasse", "goede prijs/kwaliteit", "het meest 'offroad' van de softroaders", "erg aangename motor"...

                                  Comment


                                  • #37
                                    Mailtje gekregen van Land Rover?
                                    Of weer wat artikels van PAG

                                    Comment


                                    • #38
                                      Prachtige wagen geworden!

                                      Heeft iemand deze al irl zien rijden?

                                      Op de Kerstjumping in Mechelen stond er 1 in het parcours, maar ik heb ze nog niet zien rijden .


                                      @ Maxime Sels : Staat hij al in jullie toonzaal? dan kom ik dit weekend misschien eens af.

                                      Comment


                                      • #39
                                        ik heb 'm juist IRL gezien




                                        Hij toont duuzd keer stoerder dan de vorige, het interieur is er duuzd keer op vooruit gegaan. Nu nog wachten op een degelijke V6 diesel (hopelijk komt ie)
                                        Last edited by ; 09/01/2007, 11:00.

                                        Comment


                                        • #40
                                          Oorspronkelijk geplaatst door Tomski Bekijk Berichten
                                          ik heb 'm juist IRL gezien




                                          Hij toont duuzd keer stoerder dan de vorige, het interieur is er duuzd keer op vooruit gegaan. Nu nog wachten op een degelijke V6 diesel (hopelijk komt ie)
                                          Ik vind hem tegenvallen met dat rood kruis erop

                                          Comment

                                          Working...
                                          X