Indien dit uw eerste bezoek is, check dan eerst de FAQ door op bovenstaande
link te klikken. Mogelijk moet u register
vooraleer u kan posten: klik op de 'registreren'-link hierboven om verder te gaan. Om berichten te lezen kiest u het forum dat u wenst te bezoeken in bovenstaande lijst.
dat hebben ze me gezegt
ze hebben deze geconfigureerd bij hun op de pc
bij van boom in asse
en hij kwam met kortingen op die prijs
wagen is nog niet voor dit jaar
eerst mijn huidige afbetalen dan volgt de andere wel
het blijft een mooie verschijning die bmw cabrio
maar wat is die individual versie
dat heb ik al ergens gezien
andere achterbumper en interieur wat precies
de 330 d is nog zwaarder
en ik mag tot exact 201pk gaan momenteel
dus dit jaar gaat het nog niet
na december wel dus 211pk
het lijkt me wel nog een niet al te grote koffer
ik heb hem nog niet in het echt open gezien maar op de fotos te zien als deze opengaat
en plaats achteraan wil ik ook wel eens bekijken
Ook BMW bezwijkt voor de trend en meet zijn 3-reeks cabriolet een hard plooidak aan. Meer comfort, maar minder puur: de stijlvolle Duitse cabrio verliest een beetje van zijn temperament.
Een pluim voor de ontwerpers van de nieuwe 3-reeks cabriolet. Ze zijn er als een van de weinige autobouwers in geslaagd om een coupé-cabrio te bouwen die ook achteraan mooi oogt. De achterpartij van de nieuwe BMW is amper hoger dan die van de coupé, hoewel het design toch lichtjes verschilt. Om de esthetische lijn te bewaren maakt de constructeur gebruik van een dak dat in drie delen plooit en in 23seconden in de koffer verdwijnt, een constructie die werd voorgedaan bij de VolvoC70 en de Opel Astra TwinTop.
De trouwe klanten van BMW zullen het verdwijnen van de canvaskap betreuren als ze het kofferdeksel openen: met de opengeplooide kap is het koffervolume dermate geslonken dat je nog maar één soepele reistas kunt laden. En dat gebeurt dan het liefst met het dak gesloten, want de bereikbaarheid van de bagageruimte in de cabrio-configuratie is simpelweg slecht.
Het merk waagt zich met de nieuwe cabriolet op een ongekend pad. Een paar belangrijke concurrenten zoals Audi en Mercedes-Benz blijven voor hun vierzitter vasthouden aan de klassieke canvaskap. Cabrio's zijn er altijd een beetje voor de show, en met zo'n hard dak merk je nauwelijks het verschil met een gesloten koetswerk. De marketingmensen van BMW krijgen nu de opdracht om het cliënteel het verschil tussen de cabriolet en de 3-reeks Coupé duidelijk te maken. De coupé werd altijd als de sportiefste versie van de 3-reeks geprofileerd. Daarom noemt BMW zijn nieuwste model ook niet nadrukkelijk een coupé-cabriolet zoals bijvoorbeeld de Peugeot 307CC.
Maar zo'n hard plooidak heeft ook voordelen. Niet alleen is de geluids- en thermische isolatie veel beter, het dak biedt ook een betere bescherming tegen vandalisme en het grotere glasoppervlak maakt het gezicht rondom aanzienlijk veiliger. Bij een koprol is zo'n dak ook veiliger. Daarnaast heeft BMW zijn cabriolet voorzien van automatische veiligheidsbeugels achteraan, die uit het koetswerk floepen om de inzittenden te beschermen.
Krap achteraan
Die veiligheidsbeugels vreten echter aan de plaatsruimte van de passagiers achteraan. Die beschikken over 7centimeter minder beenruimte dan in de Coupé. Maar de rugleuning staat ook rechtop, waardoor het comfort achteraan beperkt is. Deze cabriolet mag dan een auto voor vier personen zijn, ik zou het niet langer dan een uur op de achterbank volhouden. Als extra bagageruimte is de achterbank wel nuttig, vooral omdat de constructeur de rugleuning laat neerklappen.
Vooraan is het wel genieten. Met de kap open zijn er weinig storende luchtwervelingen. De bestuurder en zijn passagier zitten goed uit de tocht met de windvanger. Helaas maakt het onmisbare windscherm geen deel uit van de standaarduitvoering en moet de koper daar nog eens 370euro extra voor neertellen. De bestuurder moet het met weinig bergvakjes stellen, maar dat is een bewuste keuze van de constructeur om dieven op afstand te houden. In een open auto laat je beter niet te veel slingeren.
Ondanks de verstevigingen is het koetswerk niet geheel vrij van torsiekrachten. Hoewel de stijfheid van de nieuwe cabriolet toenam, ontstaan er lichte vibraties in het stuur. Het bijkomend gewicht van het opgeplooide dak in de koffer wijzigt tevens het weggedrag. Als je er de zweep oplegt, voelt de auto zich minder in zijn sas dan de coupé. Over het ophangingcomfort echter niets dan lof. Deze auto rijdt bijzonder comfortabel, daarbij geholpen door de zachte stoelen.
Het ontbreekt de 325i niet aan vermogen. Bij de lancering worden twee zescilinder benzinemotoren en een tweeliter viercilinder op benzine aangeboden. De 325i heeft, in tegenstelling tot wat de cijfers doen vermoeden, een inhoud van 3.0, goed voor 218pk vermogen. BMW biedt tevens voor dezelfde prijs een fiscaal vriendelijkere uitvoering met 211pk aan. Onze testwagen 325i was gekoppeld aan een uitmuntende zestrapsautomaat, waarvan het schakelpatroon zijdezacht verloopt. Maar bij het accelereren geeft de BMW niet de indruk een krachtpatser te zijn, hoewel hij toch in 8,1seconden naar 100km per uur optrekt. De uitvoering met een handgeschakelde zesbak is nog een halve seconde sneller. Bij plankgas geeft de automaat de zescilinder net een fractie te laat de sporen. Alsof de 200extra kilo's van de cabrio zich laten voelen. De auto moet hier de duimen leggen voor de Coupé, maar om rustig te cruisen met een open auto zijn al die pk's toch overbodig en duur.
Aan de 325i hangt een stevig prijskaartje van 45.000 euro. De wagen is wel rijkelijk aangekleed, met onder meer xenonkoplampen, elektrisch verstelbare stoelen, cruise control, een stuurwiel met bedieningstoetsen en hoofdairbags in de flank van de stoelen. De nieuwkomer is echter amper duurder dan zijn voorganger 325Ci, die 192pk leverde en 43.100 euro kostte. Dat was nog een klassieke cabriolet. Afwachten of het BMW-publiek het nieuwe model even enthousiast ontvangt als de vorige. Daarvan werden er jaarlijks 46.000 verkocht, tien procent van de hele 3-reeks.
Comment